HORNER OVER 'BUITENAARDSE' VERSTAPPEN: 'ONGELOFELIJK WAT HIJ KAN'

Max Verstappen wist voor de vierde keer dit seizoen als eerste over de streep te komen. Niemand kwam uiteindelijk ook maar in de buurt om de Grand Prix van China te winnen. Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is dan ook zwaar onder de indruk van de Nederlander, zo vertelt hij tegenover Sky Sports.

De Brit begint: “Hij was in een fantastische vorm het hele weekend, maar het hele team was ook uitzinnig dit weekend. Om de sprint te winnen, vervolgens de hele eerste rij te hebben voor de race en dan 1-3 te finishen in dir race. Ik heb het gevoel dat we ongeluk hebben gehad met de safety car, maar dat is hoe het af en toe gaat met Checo, maar Max is echt op een ander niveau op dit moment.” 

Daarin heeft Horner gelijk, want van de vijf races die dit seizoen gereden zijn tot nu toe werden er vier gewonnen door de Nederlander. Daarnaast stond Verstappen tijdens alle vijf de races op pole position.

Horner: 'Verstappen is bijna buitenaards'

Als Horner wordt gevraagd naar wat het geheim van Verstappen is, vertelt hij: “Het varieert van circuit tot circuit, maar hij is gewoon één met de machine. Hij heeft een enorme empathie voor de auto, de grip, de condities en hij heeft zelfvertrouwen. Hij heeft het vermogen om de banden te begrijpen en te kijken wat de banden nodig hebben en wanneer hij kan pushen. Hij heeft een ongelofelijk racebrein, het is bijna buitenaards, wat hij kan. Het is een eer om met hem te werken.

2024-04-21T10:40:19Z dg43tfdfdgfd